Portalul ofera informatii complete despre laboratoarele de analize medicale, clinicile si centrele de recoltare din Romania, interpretarea analizelor medicale, biochimie, imunologie, alergologie, hematologie, citologie, parazitologie, microbiologie, markeri endocrine, tumorali, virali, cardiac, anemie, osoşi, boli autoimune, serologie boli infectioase, teste de biologie molecular, teste de citogenetica, toxicology, histopatologie, consult genetic , analize decontate CJAS, analize sange/urina/ materii fecale/secreţie vaginală/endocervicală.

Analiza minerala tisulara - HMS

Analiza minerala tisulara - HMS

H.M.S. (Hair Metabolic System) este o metodă de ” screening” bazată pe cunoştinţele care derivă atât din Analiza Minerală Tisulară a firului de păr ( mineralograma), cât şi din cele legate de grupele sangvine “AB0”. Este o analiză de laborator care, prin expunerea spectrofotometrică în emisie de plasmă a unei cantităţi mici de păr cu o lungime de circa 2-3 cm (circa 500 mg), tăiată din zonele occipitală şi lateroparietală de la baza pielii, evaluează exact şi simultan principalele niveluri şi raporturi între mineralele nutritive, adiţionale şi cele toxice intracelulare prezente în organism.

Cunoşterea apartenenţei la grupul sangvin din sistemul ABO al subiectului respectiv permite, pe lângă personalizarea precisă, sugestii dietetico-nutriţionale şi modularea anumitor caracteristici constituţionale ale grupului sangvin de care aparţine (pentru subiecţii care nu-şi cunosc grupul sangvin se sugerează indicaţii nutriţionale şi dietetice neutre, adică valabile pentru toate grupele sangvine).

Analiza Minerală Tisulară a firului de păr (mineralograma) dozează mineralele la nivel “intracelular”, spre deosebire de examenele normale de laborator, efectuate cu probe de sânge, lichid, urină şi fecale, care, în schimb, furnizează informaţii la nivel “extracelular”. Din această analiză rezultă date referitoare la răspunsul endocrin, care evidenţiază “funcţionalitatea” metabolică a glandelor endocrine, în special tiroida şi suprarenala, oferindu-ne informaţii despre răspunsul hormonal la nivel “intracelular”.

Cercetătorul american Peter J. D’Adamo a explicat că fiecare grupă sangvină este asociată cu caracteristicile metabolice, psihice, fizice, constituţionale tipice generaţiilor anterioare. Completarea cunoştinţelor specifice grupelor sangvine “AB0” cu cele oferite de mineralogramă fac din H.M.S. o metodă de screening metabolic predictivă şi de preventţie complet nouă în lumea medicală.Metoda H.M.S. nu este un test de diagnostic, dar este în măsură să descopere 80% din posibilele dezechilibre funcţionalo-organice ale pacienţilor, inclusiv pe cele cauzate de imunodeficienţă, infecţii, osteoporoză, disfuncţii tiroidiene, suprarenale, digestive, reproductive, respiratorii, osteoarticulare etc. În plus, metoda H.M.S. generează informaţii despre personalitate şi comportament .

Mineralograma este un bun indicator al proceselor metabolice intracelulare, în timp ce analizele de sânge sunt direct legate de transportul de minerale de la şi către zonele extracelulare. Părul nu este un ţesut mort. El beneficiază de un schimb foarte lent cu sângele şi, o anume perioadă, se comportă ca un registru al metabolismului intracelular, acumulând, pe măsură ce creşte, produsele metabolice la care este expus, incluse fiind şi mineralele. Graţie punerii la punct a acestei metode, extrem de sensibile, sofisticate şi precise, se poate afirma că nu există nicio ramură medicală în care H.M.S. să nu-şi găsească aplicaţie pentru înţelegerea celor mai variate disfuncţii clinice sau subclinice.

© 2015 Copyright by analize-laborator.com